Artikler, undersøgelser og interviews

 • Vejen til succes for Smart City projekter (2016)

  A-2 har bistået Københavns Kommune med gennemførelse af udbud af kompliceret Smart City løsning indenfor ITS området og rådgivet om organisationsudvikling i forbindelse med implementering af løsningen.
  Læs mere
 • Det Store Spring (2014)

  I artiklen diskuterer en række kommunaldirektører hvorledes produktiviteten i kommunerne øges. Artiklen er baseret på en undersøgelse om kommunal produktivitet. Undersøgelsen blev udarbejdet i et samarbejde mellem Danske Kommuner og A-2.
  Læs mere Læs rapporten
 • På den brændende platform (2013)

  Fire kommunaldirektører fortæller om budgetopfølgning, sanktioner, om at ramme under nullet og om politikernes måske dalende indflydelse. Artiklen er baseret på en undersøgelse der blev udarbejdet i et samarbejde mellem Danske Kommuner og A-2
  Læs mere Læs rapporten
 • Kørselsanalyse i Nyborg kommune (2012)

  Særkørsler – i nogle kommuner kaldet §-kørsler - er den kommunalt betalte kørsel af børn til skole, specialtilbud mv., kørsel af ældre til dagcenter, lægekørsler og lign.
  Læs mere Læs rapporten
 • God IT-skik (2011)

  Publikationen henvender sig til topledelsen, it-bestyrelsen og andre, der har brug for at få et struktureret indblik i, hvad it-området omhandler og hvordan it-området bør håndteres. Publikationen giver et overblik over alle de discipliner som it-området rummer (fra ledelse til drift) og hvad der er god it-skik, når it-området skal håndteres professionelt og værdiskabende for virksomheden. Publikationen er udarbejdet af Dansk-it, FSR, ISACA og IIA, og chefkonsulent Bo Lind fra A-2 har deltaget i udarbejdelsen af publikationen som repræsentant for Dansk-it. Dokumentet er frit tilgængeligt på hjemmesiderne for de respektive organisationer.
  Læs mere Læs rapporten
 • Kommunesurvey (2007)

  Kommunerne mangler arbejdskraft nu, men det bliver langt værre i løbet af et par år, vurderer landets kommunaldirektører i en undersøgelse lavet af A-2 i et samarbejde med ”Danske kommuner” og Epinion Capacent, og det er ældreplejen, der er det største problem.
  Læs rapporten
 • Project and Portfolio Management (2007)

  Artiklen indeholder en beskrivelse af PPM, hvorfor PPM har fået og til stadighed vil få et øget fokus i virksomhederne sammen med relationen til projekt- og programkontoret.
  Læs rapporten
 • Forretningsorienteret IT-governance (2007)

  Artiklen giver en introduktion til IT-governance, og hvordan det udnyttes til at styre IT-investeringerne og dermed skabe optimal værdi for virksomheden.
  Læs rapporten
 • ROI på ERP-projekter (2007)

  Artiklen er skrevet til alle, der gerne vil prøve kræfter med opbygningen af en business case til ERP projekter. Desuden gives bud på, hvilke forhold som kan bidrage og ikke bidrage positivt til ROI for specielt ERP projekter. Flere elementer i artiklen kan også bruges i business cases for andre projekter.
  Læs rapporten
 • ERP Implementeringsforløbet (2007)

  Denne artikel beskriver implementeringsforløbet omkring et ERP-projekt. Dette er et betydeligt emne, som ikke på nogen måde kan beskrives uddybende i en artikel som denne. Det er dog forfatternes mål at komme rundt om de væsentligste områder, og specielt dem som erfaringsmæssigt er afgørende for projektets succes.
  Læs rapporten
 • Danske Oracle-kunders tilfredshed og forventninger til Oracle Fusion og SOA (2006)

  Undersøgelsen berører følgende spørgsmål: 1. Hvordan er temperaturen og overblikket hos de danske Oracle kunder? 2. Er de danske Oracle kunder klar til SOA, og hvor langt er de kommet i de planer? 3. Hvordan vurderer de danske Oracle kunder de initiativer, som p.t. er ved at blive udviklet hos Oracle med Fusion initiativerne?
  Læs rapporten
 • Økonomi på processer (2002)

  I denne artikel vil vi kort og på et overordnet niveau introducere ABC/ABM, sammenhængen mellem begreberne, en overordnet model for implementering samt en oplistning af relevante IT-leverandører.
  Læs mere
 • Danske virksomheders erfaringer ved fusioner (2002)

  - Bliver strategien ofret undervejs? I samarbejde med bl.a. Dansk Management Råd har A-2 gennemført en undersøgelse af danske virksomheders erfaringer ved fusioner og sammenlægninger.
  Læs mere
 • Kompetenceudvikling som ledelsessprog (2002)

  A-2 har i samarbejde med Økonomistyring & Informatik og Center for Virksomhedsudvikling og Ledelsesteknologi ved Copenhagen Business School gennemført en undersøgelse om kompetenceudvikling i danske virksomheder. Undersøgelsen er gennemført som optakt til et debatmødet om emnet som blev ledet af professor Preben Melander, Copenhagen Business School . Der blev i forlængelse af debatmødet skrevet en artikel om emnet i Informatik & Økonomistyring som kan læses her.
  Læs rapporten
 • Storcenter administration (2001)

  Shared service center. Om fem år er det noget, alle kender.
  Læs mere
 • Outsourcing af IT kan have mange ansigter (2001)

  Taktisk outsourcing er den traditionelle, hvor det er hensigtsmæssigt at outsource hele eller dele af IT-drift, udvikling eller vedligeholdelse som følge af mangel på kompetence eller manglende evne til at gennemføre funktionen til den rigtige pris.
  Læs mere
 • Dansk styring af økonomien alt for dyr (1998)

  Shared Services Centre – En vej til optimering og effektivisering af økonomifunktionen
  Læs mere